Quercetin [NanoState™]

Quercerin är kemiskt sett är quercetin en flavonol vilket är en av undergrupperna som ingår i flavonoider som i sin tur är en undergrupp till polyfenoler. Det här är ämnen som utgör en viktig del i bl a medelhavskosten och just quercetin är en viktig anledning till att vi bör äta mycket frukt och grönsaker.  Vi får dagligen i oss från 50 till 600mg quercetin via kosten. 

Quercetin har ett mycket stort terapeutiskt potential och används ofta med framgång mot t ex allergier, förkylningar mm men liksom många andra ämnen är det hydrofobt, dvs gillar inte vatten och det påverkar upptaget negativt. Upptaget är väldigt varierande mellan olika individer och beroende på form av quercetin. I växtriket är förekommer quercetin konjugerat till något, ofta en sockermolekyl, som gör molekylen mer vattenlöslig vilket förbättrar upptaget. Kosttillskott med quercetin har fördelen att kunna tillföra stora mängder quercetin. Alla former av quercetin genomgår metabolisering, främst metylering och glukuronidering. 

ELABS quercetin framställs med NanoState™-teknologi där quercetinmolekyler förekommer i en kolloidal lösning. Produkten administreras sublingualt där molekylerna tas upp via slemhinnor i munnen.  ELABS har har ytterligare en produkt innehållande quercetin, kallad Qure™ där vi använder en nanoemulsion istället. En nanoemulsion har förmågan att tas upp bra även via tarmarna och erbjuder längre cirkulationstid ["sustained release"].


REKOMMENDERAD DOSERING

Skaka flaskan och dra upp lösningen i pipetten och droppa 10-20 droppar under tungan och håll kvar lösningen där i 30-60 sekunder innan du sväljer. Ta denna dos på morgonen och vid behov ta samma dos ytterligare en gång på eftermiddag eller kväll. Den rekommenderade dosen ska ej överskridas.

INNEHÅLL

Vegetabiliskt glycerol, sterilt vatten, 150mg/mL quercetin [modifierad partikelstorlek].

Kosttillskott

Bör ej ersätta varierad kosthållning. Förvaras utomräckhåll för barn och ska ej användas av gravida eller ammande. 

KONTRAINDIKATIONER

Quercetin har en hämmande effekt på CYP3A4 och CYP2C19.